Міністерством освіти затверджений план впровадження Концепції розвитку педагогічної освіти. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Документ визначає перелік заходів з розроблення сучасної моделі педагогічної професії, трансформації вищої та фахової передвищої педагогічної освіти, а також заходи з забезпечення безперервного професійного розвитку та підвищення кваліфікації.

Планується, що у рамках впровадження Концепції розвитку педагогічної освіти у 2019 році будуть затверджені професійні стандарти вчителя закладу середньої освіти, викладача закладу професійної освіти та викладача закладу фахової передвищої і вищої освіти.

Також планується затвердити кодекс етики педагогічного працівника.

Окрім цього, Міністерством освіти буде затверджений опис цифрової компетентності педагогічного працівника.

У проекті закону «Про повну загальну середню освіти» буде передбачено запровадження інтернатури для допуску до педагогічної діяльності. Також у законопроекті буде передбачена норма про надання педагогічним працівникам матеріального та морального заохочення для підвищення їх освітнього рівня.

У Міністерстві освіти запланували здійснення оновлення матеріально-технічної бази закладів вищої педагогічної освіти, зокрема, переобладнання лабораторій фізики, хімії, біології та астрономії закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Середня освіта». Також планується забезпечити університети підручниками та посібниками, за якими здійснюється підготовка педагогів.

Планом впровадження Концепції розвитку педагогічної освіти передбачені інші заходи, що спрямовані на розвиток педагогічної освіти.

ПЛАН ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ